Umpitunneli on yksi Tornion suosituimmista ravintoloista, joka kokee muudonmuotoksen aina viikonloppuisin. Silloin ravintola nimittäin muuttuu yökerhoksi, jossa biletetään aamuun asti. Umpitunneli on jo käsite paikallisten keskuudessa. Se on toiminut samassa osoitteessa jo 20 vuoden ajan. Ei siis ihmekään, että Umpitunnelista on ehtinyt tulla monen paikallisen kantapaikka. Nimestään huolimatta Umpitunneliin voi kuitenkin lähteä lounastamaan tai illallistamaan myös lasten kanssa. Se on erittäin lämminhenkinen ja rento ravintola, jossa tarjoillaan hyvää ruokaa.

Viikonloppuiltaisin ja -öisin Umpitunnelissa järjestetään myös tapahtumia. Tapahtumien joukossa on niin musiikkia joko keikan tai DJ:n muodossa tai vaikkapa stand up -komediaa. Uusimpia tapahtumia pääsee seuraamaan Umpitunnelin Facebook-sivuilta, jonne ne päivittyvät sitä mukaa, kun uusia tapahtumia sovitaan. Umpitunnelin bileilloissa pääsee myös tutustumaan paikallisiin, sillä kyseinen yökerho on monen nuoren ja vähän vanhemmankin paikallisen suosiossa. Umpitunneli kannattaa siis sisällyttää Tornion reissuun niin ravintolan kuin yökerhon osalta, sillä molemmat takaavat mukavaa aikaa.

Herkullista mättöruokaa ja paikallisia herkkuja

Umpitunnelista jokainen löytää takuulla itselleen mieluista syötävää. Ravintolalla on lasten lista, josta kaikki alle 13-vuotiaat voivat valita joko hampurilaisen, pihvin tai nakit. Pidemmän kaavan mukaan syöjät aloittavat illan alkupaloilla. Alkupalaksi sopii hyvin esimerkiksi kevyt vihersalaatti, joka jättää tilaa myös pääruoalle. Pääruoat on jaettu salaatteihin, burgereihin sekä nin sanotusti tuhdimpiin ruoka-annoksiin. Paikan nimikkoannos tunnetaan nimellä Rauta à la Umppari. Annoksen pääraaka-aineena toimii tuore rauta, jonka kylkeen laitetaan sienikastiketta. Lisukkeeksi annokseen tulee pinaattirisotto sekä kauden kasvikset. Kauden kasvikset vaihtelevat siis sen mukaan, mitkä kasvikset ovat milloinkin ajankohtaisia. Tämän annoksen kohdalla voi olla varma, että lähes kaikki annoksessa on aitoa lähiruokaa.

Lappilaisissa ravintoloissa lakat ovat erittäin suuressa roolissa varsinkin jälkiruokien kohdalla. Umpitunneli ei missään nimessä tee poikkeusta tähän, vaan sielläkin lakkoja tarjoillaan useammankin annoksen kanssa. Yksi perinteisimmistä lappilaisista jälkiruoista on leipäjuusto jossakin muodossa. Umpitunnelissa leipäjuusto tarjoillaan sellaisenaan lakkahillon kanssa. Kyseessä onkin hyvin perinteinen jälkiruoka, joka kruunaa ruoan kuin ruoan. Niin Torniossa kuin muuallakaan Meri-Lapin alueella ei pitäisi vierailla maistamatta tätä herkkua.