Torniossa on runsaasti valinnanvaraa heille, jotka haluavat pistäytyä siellä lounaalla. Jos edullinen lounasbuffet kiinnostaa, kannattaa silloin suunnata Kisälliin. Kisälli ei ole avoinna loma-aikoina eikä kesäisin, mutta muulloin se palvelee asiakkaita jokaisena arkipäivänä. Kisälli on Lappian ammattikoulun ravintola, jossa myös oppilaat pääsevät osaksi ruoanlaittoa. Kyseisen paikan lounaan saa todella edulliseen hintaan, joten lounaalla voi käydä helposti vaikka viikon jokaisena arkipäivänä. Kisälli onkin suosittu paikka esimerkiksi työntekijöiden keskuudessa.

Makumanni sen sijaan on lounasbuffet, jonka ruoat vaihtuvat päivittäin. Makumanni löytyy aivan Tornion keskustasta, joten sen sijainti on ihanteellinen. Valittavana on joko kaksi tai kolme erilaista vaihtoehtoa. Salaatit otetaan buffetista, kuten myös pääruoka. Pääruoan kohdalla kuitenkin valitaan sopivin ja maksetaan siitä. Kaikkia pääruokia ei siis saa ottaa. Pääruokien kohdalla vaihtoehtoina ovat kevyt keittolounas, niin sanotusti perinteisen pääruoan sisältävä lounas kuin hieman hienomman pääruoan sisältävä lounas. Perinteinen ruoka voi olla esimerkiksi pyttipannua tai lihapullia. Sen sijaan vaikkapa erilaiset leikkeet, kuten wieninleike, kuuluvat kaikkein kalleimpaan lounaskategoriaan.

Lounasmenuja listalta

Kesäisin Torniossa voi poiketa rantaravintola Toranda Magasinissa. Rantaravintolassa kannattaa poiketa jo sen ilmapiirin vuoksi. Kyseessä on amerikkalaiseen tyyliin sisustettu ravintola, jossa on kaiken lisäksi vielä erinomaista ruokaa. Toranda Magasinin lounas vaihtelee päivittäin. Viikonloppuisin lounasta ei ole tarjolla. Tarjolla on aina yksi pääruoka, joka on monesti perinteistä kotiruokaa. Hyviä esimerkkejä Toranda Magasinin ruoista ovat esimerkiksi lohipasta ja riistakäristys. Kaikkiin lounaisiin kuuluu salaatti ja leipä, jotka voi hakea suoraan buffetista ja niitä voi syödä niin paljon kuin jaksaa.

Kiinalaiset lounaat tunnetaan runsaina, joten kiinalaiseen ravintolaan kannattaa suunnata nälkäisenä. Torniossa Golden Flower valmistaa kiinalaista ruokaa. Ravintolan lounaslistalta on valittavana suuri määrä eri annoksia aina liha- ja kalavaihtoehdoista kasvisruokiin. Pääruoka valitaan listalta, mutta salaatin ja keiton voi hakea suoraan buffetista. Myös juoma kuuluu lounaan hintaan. Jälkiruoaksi Golden Flowerin lounaalla on aikuisille teetä tai kahvia. Jos lapset haluavat jälkiruokaa, voi listalta tilata jäätelöä tai friteerattua banaania jäätelön kanssa. Valinnanvaraa tässä kiinalaisessa ravintolassa siis riittää.