Aivan Tornion lähettyvillä sijaitseva Kemi tarjoaa monia hyviä ravintoloita, kun nälkä iskee. Ravintoloita on niin lihansyöjille kuin kasvissyöjille. Myöskään hinta ei ole syömisen esteenä, sillä ruokaa löytyy jokaiselle budjetille. Kemin Puistopaviljonki on yksi suosituimmista ruokapaikoista. Siellä paikalliset viettävät mukavaa aikaa yhdessä ja toisaalta myös vierailijat pistäytyvät Puistopaviljongissa juurikin sen vuoksi, koska sitä kehutaan niin paljon.

Puistopaviljonki sijaitsee Meripuistossa. Sen sijainti on siis ihanteellinen mukavan illallishetken viettämiseen. Varsinaisen ravintolan yhteydessä toimii myös pizzeria San Milano. Puistopaviljongissa voi valita, haluaako herkutella pitsalla vai ottaako mieluummin á la carte -annoksen. Pizzerian pitsat on äänestetty koko Lapin parhaimmiksi, joten varsinkin vierailijoiden kannattaa maistella pitsaa.

Herkullisia á la carte -annoksia

Syömisen voi aloittaa alkupalalla, salaatilla tai keitolla. Talon rieskakori sopii jaettavaksi. Rieska on leivottu Puistopaviljongissa ja se tarjoillaan tuoreena. Toisaalta myös lohikeitto on loistava tapa aloittaa illallinen. Lohikeitto tarjoillaan aina talon oman leivän kanssa. Runsas salaatti taas sopii joko alkuruoaksi tai pääruoaksi lisukkeen kanssa.

Á la carte -listalta on mahdollista valita useiden liha- ja kala-annosten väliltä. Lappilaiseen makumaisemaan vie poron ulkofilee ja herkkusienikastike. Niin poro kuin herkkusienetkin kuuluvat perinteiseen lappilaiseen keittiöön. Puistopaviljongin á la carte -listalta löytyy myös loistavia kalavaihtoehtoja. Rautua kermaisella limettikastikkeella on loistava yhdistelmä makeaa ja hapanta sekä perinteistä kalaa. Paistettu siika sieni-kasvisrisotolla taas on kevyempi vaihtoehto, joka ei kuitenkaan jätä nälkäiseksi.

Jos taas haluaa enemmänkin pikaruokaa, voi valita joko hampurilaisen tai rullan. Rullat eivät kuitenkaan ole mitä tahansa kebabrullia, vaan valittavana on esimerkiksi pororulla. Siinä on poron käristelihaa sekä muut rullaan kuuluvat lisukkeet. Lapsillekin on oma hampurilaisensa. Hampurilaisen lisäksi lapset voivat herkutella muun muassa lihapullilla, nauravilla nakeilla tai paistetulla lohella.

Jälkiruoaksi Puistopaviljongissa voi ottaa joko sorbettia, jäätelöä tai lettuja lisukkeineen. Letut tarjoillaan vaniljajäätelön, vaahterasiirapin, kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. Kyseessä on siis tuhti jälkiruoka-annos, joka sopii takuulla niin lapsille kuin aikuisillekin. Letut myös kuuluvat lappilaiseen ruokamaisemaan ja yleensä ne paistetaan muurinpohjapannulla, jossa niihin saadaan rapea maku.